Tuesday, November 16, 2010

INI MASANYA...


Aassalamualaikum w.b.t...

Ini lah masa yang sesuai untuk saya kembali menulis. Kebetulan pulak hari ni jatuh pada HARI RAYA AIDILADHA...erm sebelum tu,selamat menyambut hari raya korban pada semua ya. Ok lah, oleh kerana hari ni seluruh umat islam didunia sedang meraikan hari raya korban, dah tentulah kt bukak je TV, radio ke,mesti tak lain tak bukan cakap pasal PENGORBANAN. Bermula dari sejarah Nabi Ibrahim a.s yang diperintahkan untuk menyembelih anaknda tercinta Nabi Ismail hinggalah pengorbanan-pengorbanan yang dilakukan oleh umat-umat Islam akhir zaman ni.


Bagi diriku sendiri, adakah hati ini cukup kuat seperti srikandi-srikandi terdahulu?Jiwa,harta, malah nyawa diperjuangkan demi menegakkan Agama ALLAH. Disaat ini, pengorbanan aku sebagai seorang anak dituntut oleh ayahnda dan ibunda tercinta. Sungguh..hati ini lebih rela diuji dengan ujian duniawi lain selain dari harus memilih antara KASIH IBU DAN AYAH dengan CINTAKU TERHADAP ILMU ALLAH.

Aku memerlukan restu dari ibu dan ayahku agar restu dari YANG ESA menyusuliku. Perjalanan ini terasa amat berat. Kadang langkahku semakin perlahan, hati ini makin layu, jiwa makin tidak terasa bahagia malah hidupku sendiri hilang makna.Cita-citaku tinggi, setinggi langit ciptaan ALLAH,sebesar ombak di lautan. MENGALAH??? Adakah ini kesudahan impian ku?Adakah ini titik nokhtah usahaku?Atau adakah ini sudah suratanku di Luh Mahfuz?

" La yazuquha illa man zaaqaha " - Al-Syahid Syed Qutb
Seseorang itu tidak dapat menikmati sesuatu kelazatan kecuali setelah dia sendiri merasakannya ...


Akan kukuatkan langkah ini demi CINTAKU...


1 comment:

  1. AWIN :)
    I miss U :) hehe
    akhirnyee awin aktif kan blog blk :P

    ReplyDelete