Wednesday, May 25, 2011

Wednesday, May 11, 2011

IMAM SEGERA???

Assalamualaikum...hai semua...

Akhirnye, setelah beberape ari duk pikir nak post ape utk entry kali ni,barulah tercetusnye 1 ihlam baru.hehe..lame meno duk mikirnye kan.Bukan
ape, saya kalau boleh nak post something yang betul2
penting pada pandangan saya.Tak kisah la kalau isu tu pasal selipar jepun saya putus ke, kucing saya mati ke, ape ke,kalau saya rasa benda tu penting, then it is.Ok lah story time,erm sekarang saya addict sangat2 ngan satu reality show ni.Addict sampai mak cakap nak balik kampung pun kene tggu hari sabtu sebab live shownye hari jumaat..hehe.Sebenanye ni 2nd relity show yang saya addict.Yang 1st???AF,MENTOR,OIAM,RAJA LAWAK,MAHARAJA LAWAK???so which one?????AKADEMI AL-QURAN la....hehe..so sekarang saya addict pula dgn....

ye..IMAM MUDA MUSIM 2....reality show yang sgt2 patut diadakan dari dulu.Yelah seiring dgn demand2 para remaja yang slalu inginkan reality show kan??.Tak kisah la IMAM SEGARA ke ape ke, yang penting ini salah satu jalan dakwah untuk pengembangan ilmu ISLAM itu sendiri.Bagi saya tajuk program itu sendiri pun sudah mmberi gambaran peserta2 pun dari golongan belia remaja.Jadi,secara tak langsung ilmu2 pemgetahuan yang ada pada calon2 IMAM MUDA kali ni pun dapat dikongsi.Bukan maksudnye nak lawan ilmu siapa lagi lebih ke kurang ke ape ke, tapi cara perkongsian ilmu tu sebenanye yang membezakan setiap individu itu.Itu hanya sekadar pendapat dari saya shj,insan serbakekurangan.Rasanye pengenalan untuk next entry sampai sini jelah erk.Esok kite update lagi pasal IM ni.So jangan lupa pakat ramai2 yang kecik besa tua muda SOKONG IM ok.


CALON-CALON IMAM MUDA 2


MURSYID IMAM MUDA 2

Saturday, May 7, 2011

SELAMAT HARI IBU...

Salam..hai...

erm lamenye tak jengok2 blog sy ni...almaklumlah student tahun akhir la katekan..hehe padahal nak announce yg saya ni dh abis part 6 da...bahasa belagaknye skit SAYA DAH ABIS DIPLOMA DA!!!!hehe..alhamdulillah.cume neves tggu result akhir..wish me luck..ape2 kite update nnt eerk...

entry kali ni mcm biase lah..mst nak cite pasal hari ibu kan.mst blogger2 lain pun dok bz update pasal MOTHERS DAY ni..mcm klise kan,tp adatla tu.mst la nak update something new...ok ape...at least this is one way kita tunjuk our LOVE to someone who are really special in life.walaupun mak saya tak pandai nak bkk laptop apatah lagi nak bkk blog anak die ni, tp saya tak kisah.saya nak jgk tulis something pasal mak saya ni.coz i belive my mom also will do that if i also did not know how to open the blog...am i right???

so malam tadi abah ajak ktorg satu family pegi jalan2 kat ICT..ala tgk2 lampu2 tu.yela dalam family,saya sorang je x penah pegi..huhu malunye saya.eh tapi bkn tak bersebab tau.ade sebabnye..sebabnye saya kan duk jauh nun di selatan...mane la sempat nak g sana.haha....mcm umah tu jauh meno..padahal yang ado..ah ape2 je lah.konon nak jalan2 ngan mak.so puas la jgk amek gambo mak byk2.slalu mak la org yang paling susah nak amek gambo die.die kate die x cantik.apela ma ni...ma cantik la.klu x caye tgk saya...hahahahaha...kakak saya mst ngamok bace entry ni.haha.pas2 kate prasan.....

kalaula mak saya tau ape yang saya tulis ni,saya nak mak tau yang saya tak mampu nak balas pen gorbanan mak,air susu mak,kasih sayang mak dan penat lelah mak.saya tak mampu nak jadi sehebat mak.tapi selagi nyawa belum terpisah dari jasad, selagi tulah saya cuba menjadi anak yang TERBAIK untuk mak dunia akhirat..insyaALLAH...MOM,YOU ARE THE MOST
BEAUTIFUL GIFT IN MY LIFE...

selamat hari ibu...PN.FATIMAH BT MOHAMAD



kakak saya..dia paksa suh ltk gamba dia jgk...erm....